baner
Nachádzaš sa tu:   Home VIRTUÁLNA REALITA O ÚDOLÍ SMRTI
large small default
VIRTUÁLNA REALITA O ÚDOLÍ SMRTI PDF Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   
Utorok, 20 December 2022 00:00

VIRTUÁLNA REALITA O ÚDOLÍ SMRTI

Obec Kružlová prostredníctvom svojho Komunitného centra zrealizovali aktivitu zameranú na vnímanie Údolia smrti očami detí pomocou virtuálnej reality, pri ktorej ak si niekto nevie predstaviť čo to je, tak sa v podstate mýli. Nie je to síce bežná vec, ale rozhodne sme sa s ňou poniektorí už v našom živote niekedy niekde stretli. Virtuálna realita simuluje skutočnosť, teda realitu. Vytvára predstavu skutočného sveta, skutočnej situácie, a to skutočné prostredie je vymodelované počítačom, informačnými technológiami, alebo inými prostriedkami.

VIAC FOTO...

Táto aktivita zaujala našich detských návštevníkov vo veľkej miere. Mali takýmto spôsobom možnosť zažiť doteraz pre nich nezvyčajné spoznávanie okolia Údolia smrti a všetkého čo s tým súvisí. Vytvorili sme im vizuálny zážitok zobrazovaný na obrazovke virtuálnych okuliarov. Deti veľmi zaujalo ako sa virtuálne telesá pohybujú, ovplyvňujú ich ako užívateľa a aj seba navzájom.

Naše Komunitné centrum bude pokračovať v tomto nastupujúcom trende aj v budúcnosti, aby sa docielilo nadobudnutie skúseností v oblasti umeleckého virtuálneho sveta.

Daný projekt Rozvoj telesných a duševných schopností detí a mládeže v obci Kružlová sa darí realizovať ako jednu z aktivít cez granty EHP a Nórska.